Autodesk Simulation Moldflow

A fröccsöntési szimulációs megoldások világelső megoldása

autodesk_color-on-white_175

Kategória:

Világszerte vállalatok ezrei használják az ? Autodesk Digitális Prototípus megoldásaihoz tartozó ? Autodesk Simulation Moldflow programcsomagot műanyag termékeik és fröccsöntő szerszámaik optimalizálásához, csökkentve a tökéletes termék fejlesztéséhez szükséges fizikai prototípusok számát és elősegítve az innovatív termékek gyorsabb piacra kerülését.
Az Autodesk a szimulációs szoftverek területére kiemelt figyelmet fordít. Az elmúlt évek során folyamatosan szélesíti szimulációs palettáját, amelynek eredményeként napjainkra a legkiterjedtebb szimulációs megoldással rendelkezik a gépészeti szoftver piacon.
A folyamatos innovációk biztosítják számunkra, hogy a kiélezett piaci és fejlesztési versenyben a fröccsöntés szimuláció területén a Moldflow termékcsalád immáron több mint 30 éve megőrizte vezető szerepét a jelentősebb konkurenciával szemben (Moldex, SIGMASOFT). Fröccsöntés szimulációt végző cégek több mint 80%-a Autodesk Simulation Moldflow termékeket választotta munkája elvégzéséhez.
Az Autodesk Simulation Moldflow 2014-es modellcsalád több kiemelkedő változást hozott. A fejlesztések érintették a felhasználói felületet, amely a támogatott fájl formátumok kibővítésével így még inkább egyszerű használatot biztosít a felhasználók számára. Az egyedülállóan kiterjedt anyag adatbázis közel 9000 világszerte kapható polimert foglalt magában, többek között magyar alapanyag gyártó cégekét is. A szerszámhűtések valósághű vizsgálatára és egyedi igények szerint optimalizált formakövetű hűtések kialakítására nyílik lehetőség az áramlástani (CFD) képességekkel felvértezett hűtés analízisek során. A hagyományos technológiák folyamatos tökéletesítése mellett az Autodesk kiemelt figyelmet fordít a piaci igények kielégítésére, így bevezetésre került az autóipar által napjainkban egyre jobban előtérbe kerülő fröccssajtolás (injection compression, compression molding), és a bi-injection technológiák szimulációja. Természetesen a szimulációs folyamat elengedhetetlen része, az eredmények könnyen értelmezhető és átlátható formában történő bemutatása, így a fotó realisztikus eredmény megjelenítés is bővítésre került.