Digimat

Nemlineáris anyagjellemző-modellező megoldás

Kategória:

Napjaink legfőbb kihívása, hogy a fém anyagú alkatrészeinket kompozit alapúra cseréljük, mellyel jelentős súlycsökkenést érhetünk el. Klasszikus tervező eszközökkel nem tudjuk pontosan leírni a kompozit anyag viselkedését, ezért megnövelt biztonsági tényezőt kell alkalmaznunk, ami többletanyag felhasználást eredményez.
Digimat program használatával a felhasználó teljes biztonsággal megtervezheti kompozit alkatrészét köszönhetően a pontos kompozit anyagjellemző leírásnak, így a kompozit anyagban rejlő lehetőségek 100%-osan kihasználhatóak.
A Digimat könnyen beilleszthető a szimulációs folyamatban, mintegy hidat képezve az alapanyaggyártók és a szerkezetmérnökök között.

Digimat-MF

digi_mf200

A Digimat-MF Mean-Field homogenizálási technológia segítségével meghatározhatjuk a többfázisú kompozit anyagok nemlineáris viselkedését. Digimat-MF egy felhasználóbarát mikromechanikai anyagmodellező szoftver. A felhasználó definiálja az egyes fázisokat(mátrix és erősítő anyag), mikrostruktúra leírását(erősítő anyag súlya, mérete, formája, stb) és a terhelést. Az eredmény pedig a többfázisú kompozit anyag viselkedését leíró függvények lesznek.

Digimat-FE

digi_fe200

A Digimat-FE egy végeselem alapú homogenizáló szoftver, mely RVE (representative volume element) módszer segítségével meghatározza a többfázisú kompozit anyag nemlineáris viselkedését. Végeselem modellként definiálja a kompozit anyag mikrostrutúráját, melyet számos anyag közül választhatunk, mint például műanyag, gumi, acél, grafit, stb. A Digimat-FE a mikrostruktúra hálójának elkészítéséhez és a modell számításához a saját beéptett hálózóján és megoldója mellett képes külső eszközökkel, pl. Marc, Ansys vagy Abaqus rendszerekkel együttdolgozni.

Digimat-MX

digi_mx200

A Digimat-MX (Material eXchange) egy kompozit anyag-adatbázis, mely segítségével előkészíthetünk, lementhetünk és biztonságosan megoszthatunk Digimat anyagmodelleket az alapanyag-gyártók és a végfelhasználók között vagy egyszerűen a cégen belül. Anyagmodell visszamodellezése mérési adatokból.

Digimat-CAE

digi_cae200

Digimat-CAE megteremti a Digimat anyagmodell, a fröccsszimulációs és szilárdsági szimulációs szoftverek közötti kapcsolatot. Grafikus felhasználói felület segítségével gyorsan és könnyedén használhatjuk a Digimat által kínált anyagmodelleket.

Támogatott fröccsöntés-szimulációs rendszerek: Moldflow, Moldex3D stb.

Támogatott FEA kódok: Marc, MSC Nastran, Abaqus, ANSYS, Hypermesh, LS-DYNA, PAM-CRASH stb.

Digimat-MAP

digi_map200

A Digimat-MAP egy 3D-s szoftver, amivel fröccsöntés-szimuláció eredményeképpen az alkatrészben lévő szálorientáció, maradó feszültség és hőmérséklet átadható az optimálisan felépített FEA hálóra.

Digimat-HC

digi_hc200

Digimat-HC (Honey comb) szendvicsszerkezetek hajlító és síkbeli nyíró vizsgálatainak modellezésére szolgál, mellyel a kiváltható a fizikai tesztelés. Pontos eredményt adó, egyszerűen kezelhető szoftver, melynek használatához nem kell rendelkeznünk mikromechanikai vagy végeselem modellezési tapasztalattal. A szoftver figyelembe veszi a szendvicsszerkezet belső magját valamint a külső felület mikrostruktúráját.

Digimat-RP

digi_rp200

A Digimat-RP (Reinforced Plastics) egyszerű és hatékony megoldás szálerősített műanyag alkatrészek tervezésére, mely a gyártási folyamatot és a nemlineáris végeselem analízist hidalja át. Digimat-RP figyelembe veszi a fröccsöntés során kialakult szálorientációt. A négy lépésből álló munkafolyamat segítségével egyszerűen és gyorsan definiálható a szimuláció. Munkafolyamat lépései: – FEA modell importálása – Anyagmodell kiválasztása – Gyártási folyamat hozzárendelése a FEA modellhez – FEA modell frissítés és kapcsolt analízis futtatása

Támogatott fröccsöntés-szimulációs rendszerek: Moldflow, Moldex3D stb.

Támogatott FEA kódok: Marc, MSC Nastran, Abaqus, ANSYS, Hypermesh, LS-DYNA, PAM-CRASH stb.

Digimat-VA

digi_va200

A Digimat-VA (Virtual Allowance) egy integrált megoldás vitruális próbatestek egyszerű és hatékony vizsgálatára. Kombinálja a multi-scale modellezési technikát, a repedésterjedés analízist, a nem-lineáris végeselem vizsgálatot, a sztohasztikus módszereket és automatikus eredménykiértékelést, ezáltal egy teljesen testreszabott eszközt kínál laminált kompozik probatestek szimulációjára.