Categories Menu
Cradle CFD
Apex Fossa

Megjelent az Actran 2018

Elérhető az MSC akusztikai rendszerének legújabb verziója, az Actran 2018.

TOVÁBB OLVASOM

Az MSC Actran legújabb, 2018-as verziója számos újítással szolgál a felhasználók részére. 

  • Támogatja a GPU kihasználását szimulációk futtatásához.
  • Bővültek a szoftver koszimulációs képességei, felhasználhatunk Dytran szimulációs eredményeket, például tartályban lévő folyadék mozgásából fakadó zajok számítására, továbbá ADAMS segítségével modellezett mechanizmusok által kibocsátott zajok is vizsgálhatók a továbbfejlesztett interfésznek köszönhetően.
  • A hálózó felhasználói felülete új elemekkel bővült és fejlettebb az adaptív hálózási funkció.

Megjelent a Simufact Welding 7.1

A Simufact szoftvercsalád hegesztés szimulációra specializált ágának frissen megjelent, 7.1-es verziója számos újdonságot hoz az előző verzióhoz képest.

TOVÁBB OLVASOM

Hasznos elemekkel bővült az alkatrészek pozicionálását segítő eszköztár. Lehetőségünk van például a Simufact Forming-ból már ismert gravitációs pozicionálás alkalmazására, amely segítségével egy virtuális gravitációs mezőre bízhatjuk munkadarabunk pozicionálását a környezetéhez.

Részleteiben újragondolt a ponthegesztés szimulációs modell összeállítására vonatkozó workflow, sok egyszerűsítési lehetőség és rövidebb befektetett idő jellemzi a munkamenetet. A szoftver posztprocesszálási és eredménykezelő funkciói további felhasználó-központú kiegészítéseket kaptak, amelyek támogatják a szoftver védjegyének számító intuitív, gyakorlat alapú használatot.

Megjelent a Digimat 2018

Megjelent a legfrissebb Digimat változat, amely mind a szoftver anyagmodellező, mind az additív gyártás szimulációjára specializált komponenseiben számos újítással és frissítéssel szolgál.

TOVÁBB OLVASOM

A legmarkánsabb változás a Digimat RP modul tekintetében történt: – Az RP teljesen új kezelőfelülettel áll a felhasználók rendelkezésére, amely egy újragondolt workflow vonalát követve könnyebbé és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a szoftver használatát mindenki számára. – Kibővült a felhasználható fröccsöntés szimulációs eredmények sora, az új verzióval vizsgálható szálhosszúság eloszlás, összecsapási vonalak, térfogati szálsűrűség eloszlás, és maradó feszültségek hatása.

Az újítások sorából szintén kiemelkedik a Digimat additív gyártás vizsgálatát segítő készletének jelentős bővülése. A Digimat FE modul már képes a gyártás folyamán nélkülözhetetlen támaszokra jellemző különböző felépítésű rácsszerkezetek modellezésére, így a támaszszerkezet anyagjellemzőként vihető tovább a workflow további lépéseihez. Támasz tönkremenetelének modellezésével és kamrahőmérséklet modellezéssel bővült a Digimat AM modul. A Digimat RP számos újdonságainak egyike az additív gyártással készült alkatrészek szerkezeti analíziséhez tartozó workflow alkalmazása, amely során figyelembe vehetjük az additív gyártási paramétereket, alapanyagokat és egyéb, analízshez szükséges jellemzőket. A 2018-as verzióval hivatalossá vált az e-Xstream és a Stratasys partnerviszonya, megtalálhatók a Stratasys alapanyagai és gépei a Digimat AM és RP megoldásokban.

Megjelent a Simufact Additive 3.0

Megjelent az MSC Software fémporos additív gyártás szimulációjára specializált megoldásának legújabb verziója!

TOVÁBB OLVASOM

– A nagy mértékben kiterjesztett termomechanikai apparátusnak köszönhetően részletesen vizsgálhatók a rétegről rétegre történő építés termikus viszonyai és a hőtani folyamatok okozta szerkezeti változások.

– Az alaplemez tetszőleges részletességgel vehető figyelembe, merevtestszerű viselkedéstől egészen a rögzítő csavarok eltávolítási sorrendjének alakváltozásra gyakorolt hatásáig.

– A szoftver mostantól Linux alapú rendszereken is használható.

– Új eredmény megjelenítési mód került bevezetésre, amellyel könnyen és praktikusan vizsgálhatjuk a gyártás közben kialakuló deformációkat és a referencia geometriától való eltérést a számítás befejeztével.

– Új megoldó algoritmusokkal, hálózási lehetőségekkel, nagyobb modellezési szabadsággal, és számos további hasznos fejlesztéssel várja önt a Simufact Additive

Mérnöki szimulációk – FEA üzletág

A VARINEX Zrt. a jobbára végeselem analízis módszeren alapuló szimulációs eszközökkel két évtizede foglalkozik. Szilárdan hisszük, hogy a szimuláció a számítógéppel segített mérnöki tevékenység kihagyhatatlan része. Az analízis rendszerek használatával ügyfeleink termékeiket, berendezéseiket virtuális laboratóriumban vizsgálva valós képet kaphatnak azok fizikai jellemzőiről, viselkedéséről, működéséről.
A szoftvereszközök rohamos fejlődésével és általános elfogadottságuk növekedésével összhangban a paletta folyamatos bővítésével egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk erre a területre. Kínálatunkban ugyanúgy megtalálhatók a leginkább mikro- és kisvállalkozások számára alkalmas testreszabott megoldások, mint a közép- és nagyvállalatok komplex szimulációs rendszerei.
A legújabb trendeknek megfelelően az örökös licencek mellett egyre inkább előtérbe kerül a szoftverbérlet, amivel még rugalmasabb felhasználást tudunk ügyfeleinknek biztosítani.
Az általunk kínált szimulációs szoftvermegoldások mellé – ügyfeleink minél eredményesebb, hatékonyabb munkavégzése érdekében – egyéni igényeket szem előtt tartó oktatást, valamint magyar nyelvű technikai háttértámogatást biztosítunk.
Azon partnereinknek, akiknél az analízis rendszerek bevezetése a felmerülő problémák gyakorisága miatt nem indokolt, vagy anyagi korlátok miatt nem lehetséges, szimulációs szolgáltatást is kínálunk. Az elmúlt években számos jármű-, űr-, olaj- és élelmiszeripari valamint általános gépészeti szimulációs projektet zártunk sikerrel, hazai és külföldi megrendelőink örömére.