Patran

Komplett CAE környezet, végeselem elő- és utófeldolgozó

Kategória:

A FEA egy olyan teljesértékű végeselem rendszer, amely igen kedvező feltételek mellett teszi lehetővé, hogy kis és közepes vállalatok csaknem korlátozás nélkül használják az MSC Nastran és Patran nyújtotta lehetőségeket. A teljes MSC Nastran és Patran szoftverekhez szokott felhasználók kétféle eltérést tapasztalhatnak: egyrészt az analíziseket csak a Patran-on belül lehet indítani (parancssorból nem), másrészt bizonyos speciális modulok (pl. implicit nemlineáris SOL600, explicit nemlineáris SOL700) nem választhatóak.

Az AFEA egy teljes, kisebb cégek részére ajánlott nemlineáris végeselem rendszer, amely a Patrant, mint modellezési felületet és a Marc megoldót tartalmazza. A rendszer némileg csökkentet konfigurációban használható, ugyanis a Patran csak a Marc preferenciát tartalmazza, a megoldó pedig nem futtatható parancssorból. Az AFEA elsősorban azoknak a felhasználóknak készült, akik főleg igényes implicit nemlineáris feladatok megoldása iránt érdeklődnek, és nincs szükségük más típusú megoldóra.

A TFEA csomag egyesíti a Sinda hőtani analízis rendszer robosztusságát és rugalmasságát a Patran CAE környezet nyújtotta lehetőségekkel, egy teljesen integrált, költséghatékony rendszert kínálva a hőtani szimulációkkal foglalkozó szakemberekkel.