Simufact Additive

Additív gyártási folyamatok szimulációja

Kategória:

A Simufact Additive a Simufact szoftvercsalád legfiatalabb tagja. Kifejezetten fém alapanyagú alkatrészek additív gyártásának szimulációjára alkalmazható. Használatával megismerhetők az alkatrészekben keletkező, elsősorban termikus eredetű deformációk és feszültségek, mind a gyártás, mind a hűlés során. Vizsgálható továbbá utólagos hőkezelés, illetve a támasz eltávolításának hatása, lehetőség van a munkadarab porozitásának számítására is. A termék elsőszámú célkitűzése, hogy a gyártási folyamat elsőre jó beállításokkal történjen és minimálisra csökkenthető legyen a selejtek száma.

A Simufact Additive 3.1 újdonságaiból!

– A nagy mértékben kiterjesztett termomechanikai apparátusnak köszönhetően részletesen vizsgálhatók a rétegről rétegre történő építés termikus viszonyai és a hőtani folyamatok okozta szerkezeti változások.
– Az alaplemez tetszőleges részletességgel vehető figyelembe, merevtestszerű viselkedéstől egészen a rögzítő csavarok eltávolítási sorrendjének alakváltozásra gyakorolt hatásáig.
– A szoftver mostantól Linux alapú rendszereken is használható.
– Új eredmény megjelenítési mód került bevezetésre, amellyel könnyen és praktikusan vizsgálhatjuk a gyártás közben kialakuló deformációkat és a referencia geometriától való eltérést a számítás befejeztével.
– A felhasználó által választott kritériumok alapján a szoftver javaslatot tesz a munkadarab optimális orientációjára a munkatérben.
– Új megoldó algoritmusokkal, hálózási lehetőségekkel, nagyobb modellezési szabadsággal, és számos további hasznos fejlesztéssel várja önt a Simufact Additive