Simufact Welding

Hegesztési folyamatok szimulációja

Kategória:

A Simufact Welding különböző hegesztési eljárások termo-mechanikai szimulációjára fejlesztett, végeselem alapú szoftver. Vizsgálható ívhegesztés, lézer- és elektronsugaras hegesztés, ellenállás-hegesztés, keményforrasztás, illetve hőkezelés/hűtés. Fejlesztésére az igény a gyártóipar, elsősorban az autóipar részéről mutatkozott, ennek megfelelően a szimuláció beállítása a valóságban is szereplő hegesztési paraméterek megadásán keresztül történik. Kezelése egyszerű és hegesztésben jártas szakemberek minimális tanulási szakaszt követően alkalmazni tudják a hegesztési folyamat tervezéséhez, átalakításához. A szoftver MSC Marc megoldót alkalmaz, a szimulációból megismerhetők a munkadarabban hegesztés során, illetve a hegesztést követően fellépő deformációk, feszültségek, hőmérsékleti viszonyok.

Megjelent a Simufact Welding 7.2

Hasznos elemekkel bővült az alkatrészek pozicionálását segítő eszköztár. Lehetőségünk van például a Simufact Forming-ból már ismert gravitációs pozicionálás alkalmazására, amely segítségével egy virtuális gravitációs mezőre bízhatjuk munkadarabunk pozicionálását a környezetéhez.

Részleteiben újragondolt a ponthegesztés szimulációs modell összeállítására vonatkozó workflow, sok egyszerűsítési lehetőség és rövidebb befektetett idő jellemzi a munkamenetet.
A szoftver posztprocesszálási és eredménykezelő funkciói további felhasználó-központú kiegészítéseket kaptak, amelyek támogatják a szoftver védjegyének számító intuitív, gyakorlat alapú használatot.